Windows işletim sistemini kullananlar, Masaüstünde görüntüledikleri programların pencerelerini Görev Çubuğu’na sağ tıkladığınızda “Pencereleri Basamakla”, “Pencereleri Üst Üste Göster” ve “Pencereleri Yanyana Göster” seçenekleri ile 2,3,4 penecereyi eşit bir şekilde aynı anda görüntüleyebiliyorlar. Ancak Windows 10 ve Windows 11 de “Çoklu Pencere” ayarları ile bu durumu farklı bir şekilde ayarlayabiliyorlar. Örneğin aktif pencereyi, Win + Sağ Ok veya Win + Sol Ok tuşları yönlendirebiliyorlar.

Mesela Tutturmalarını istediğiniz pencerenin başlık çubuğunu seçin ve ekranın kenarına sürükleyin. Bir ana hat, bırak bırakarak pencerenin nereye tuttur düşreyi tutturlacaklarını gösterir. Nereye tutturma istediğinize bağlı olarak, ekran klavyenizi ekranın sol veya sağ tarafına sürükleyin.

Ya da Tutturma Yardımı bir pencereyi tutturduktan sonra görünür ancak ekranınızda pek çok kullanılabilir alan bulunur. Açık olan diğer pencereler bu alanda küçük resimler olarak görüntülenir. Tutturma Yardımı’yı kullanmak için, ekranındaki boş alanda açmak istediğiniz pencerenin küçük resmine tıklayın. Yan yana görüntülenen iki pencereniz varsa bölme çizgisini seçip sürükleyerek her iki pencereyi de aynı anda yeniden boyutlandırabilirsiniz. Bir tarafındaki pencereyi istediğiniz boyutta yeniden boyutlandırın ve sonra fare düğmesini bırakın. Diğer pencere kendisini ilkinin yanına sığacak şekilde yeniden boyutlandırır, böylece boş ekran alanınız kalmaz.

Devamını oku: Pencereleri Yanyana Göster Sorunu

Ancak bu duruma alışkın olmayanlar eski usul ekrana eşit yerleştirmeyi kullanmak istiyorlarsa “Çoklu Pencere” deki “Tutturulan Pencereler” ayarını Kapalı hale getirmeleri yeterli olacaktır.

…..