Günümüzde telefonlarımızda o kadar çok istenmeyen mesajla karşılaşıyoruz ki. 1 Mayıs ta yürürlüğe giren yönetmelik sayesinde, şirketlerin ONAY olmadan mesaj gönderiminin yasaklanması ile büyük ölçüde rahat bir nefes aldık. Ama azalsa da halen istenmeyen mesajlar ile karşılabiliyoruz. Bu durumu android telefonlarda engellemek çok kolay. Android işletim sisteminin farklı versiyonlarında ek uygulamalar kullanmak gerekebiliyor. Ama genel olarak şu şekilde yapabilirsiniz.

1 – Mesajlar ı açın.
2 – Ayarlar ı açın.
3 – Spam Ayarlar ını aktifleştirin.
4 – a : Eğer belirli numaralardan gelen mesajları engellemek istiyorsanız, eklemek istediğiniz Numarayı Spam Olarak Kaydet kısmından Oluştur u tıklayın ve rahatsız eden numarayı ekleyin. Örn : 0 888 222 2002 vs.
4 – b : Eğer sadece belirli kelimelerin geçtiği mesajları engellemek istiyorsanız, Sözü Spam Olarak Kaydet kısmından Oluştur u tıklayın ve istediğiniz kelimeleri ekleyin. Örn : baskan , başkan, kampanya, kazandiniz vs.
Veya gelen mesajın sonundaki B250 , B050, B217 gibi kodları da ekleyerekte istenmeyen mesajlardan kurtulabilirsiniz.

Bu sayede engellediğiniz numaralardan gelen mesajlar veya istemediğiniz kelimeleri içeren mesajlar, otomatik olarak Spam Mesajlar klasörüne eklenecek ve siz hiçbir şekilde rahatsız edilmeyeceksiniz… Eğer isterseniz bazen Spam Mesajlar klasörüne girerek o tür mesaj gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz…
.
.
.


.
.
.
.
.
.