Ad-Block Plus Eklentisini Kapatmanızı isteyen Sitelerden Kurtulmak artık çok kolay.

Greasemonkey eklentisi tarayıcınıza kuruyorsunuz ve Anti-Adblock Killer | Reek scriptinide Greasemonkey eklentisine ekliyorsunuz bu kadar.

Şimdi, bunları ayrıntılı açıklayalım.

İnternet vazgeçilmez bir ortam haline geldi ve artık reklamlarda internetin vazgeçilmezi haline geldi. Bu durumu bilen, açgözlü ve kolay yoldan para kazanma peşinde olan bazı site sahipleride 3 yazının arasına 5 reklam koymaya başladılar. Hatta durum öyle bir duruma geldi ki, artık çocukların oynadığı flash oyun sitelerinde bile porno reklamlar yayınlanmaya başladı.

İnsanları tam da bu reklam kirliliğinden kurtaran harika bir eklenti var. AdBlock Plus. Bu eklenti sayesinde sitelerdeki tüm reklamlardan otomatik olarak kurtulmuş oluyorsunuz. (Eğer isterseniz bazı sitelerin reklamlarına ayarlardan izin verebiliyorsunuz).

Açgözlü ve kısayoldan para kazanmak isteyen bazı site sahipleri de AdBlock Plus eklentisini engellemek için sitelerine bazı kodlar ekliyorlar ve AdBlockPlus eklentisi kapatmanızı istiyorlar. Bu sayede istedikleri reklamları gözünüze gözünüze sokabiliyorlar.

Elbetteki bu çirkinliğin de bir çözümü var. Greasemonkey eklentisi. Bu eklenti ile istediğiniz sitelerde kendi hazırladığınız script kodlarını çalıştırmanızı sağlıyorsunuz. Bu sayede örneğin, YouTube logosunu kırmızı yapabilir yada tamamen kaldırabilirsiniz. (Bu ne işimize yarayacak demeyin, tabiki bu sadece bir örnek.) Yada herhangibir sitede kendi oluşturduğunuz kendi menülerinizin, siteye her girişinizde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Greasemonkey eklentisini kurduktan sonra gerekli olan script dosyası ise Anti-Adblock Killer. Bu script dosyasını aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. (Greasemonkey kurulu tarayıcıda adresi tıkladığınızda script otomatik eklenecektir)

Greasemonkey Eklentisi İndir

Ve artık açgözlülerin eziyetinden otomatik olarak kurtulacaksınız.


Anti AdBlcok Killer İndir

Eğer script dosyasına ulaşmakta zorlanırsanız aşağıdaki script dosyasını sitemizden indirebilirsiniz.

anti-adblock-killer

(İndirdiğiniz dosyanın .key olan uzantısını .js yapın. Malum, wordpress kısıtlamaları)

Eğer AdBlock eklentisini kapatmanızı isteyen siteler 1-2 tane ise, Anti-Adblock Killer scriptini tüm sitelerde çalıştırmak yerine sadece o sitelerde çalışmasını ayarlamanız daha iyi olacaktır. Bunun için Greasemonkey eklentisinin Kullanıcı Betiklerini Yönet kısmından AntiAdBlock Killer scriptinin Seçeneklerinden Hariç Sayfaları http://bu-sitede-calisma.com/*  yaparak, Dahil Sayfaları ise scriptin çalışmasını istediğiniz siteleri ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Örn: http://bu-sitede-calis.com/*

Not: Grasemonkey Eklentisi Firefox tarayıcısı ile çalışmaktadır. Chrome, Opera gibi tarayıcılar için Tampermonkey ve Safari tarayıcısı için NinjaKit eklentilerini kullanabilirsiniz.

.
.
.
Not: Eğer eklentiyi kullanmakta sorun yaşarsanız, yorum kısmını kullanarak yardım isteyebilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız..


NOT 2 :

Adblock Plus ile herhangibir gönül bağım yok, olmasada olur, yada Element Hiding Helper kullanmıyorum derseniz yukarıdaki uygulamalar yerine uBlock Origin eklentisini kullanabilirsiniz.

Bu sayede, reklam engelleyicileri engelleyenlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız…
.
.
.
.
.
.