Yine bir Google dan adresiniz silinecek yalanıyla dolandırıcılık yapmaya çalışanlar tarafından arandık. Arayan dolandırıcı kadın “Google Güncelleme Merkezi” nden aradığını, adresimizin ve konumunuzun Google’dan silineceğini, silinmemesi için 500 lira ödememiz gerektiğini söyledi. Parayı da kargocuya ödeyecekmişiz. Allah korkusunun olmadığı gönüllerde Adalet duygusu zaten olamayacağı için, insanların bu şekilde aşağılıklaşması da şaşırtmıyor insanı.


Ancak, elbetteki bu dolandırıcılar da polisten ve adaletten kaçmak için, konuşmalarının arasına “anahtar kelime alıcaz, fotoğraf istiycez” gibi bişeyleri kısık sesle ve hızlı söylüyorlar. Hani sözleşmeli dolandırıclıklarda, dolandırmada kullanılacak bahaneleri küçücük yazarlar ve kimsenin dikkat etmeyeceği yerlere yazarlar ya, bunlarda benzer şekilde davranıyorlar. Elbetteki para tahsilatında kargocuları kullandıkları için , resmi bir isim de kullanmak zorunda kalıyorlar. Araştırdım ki, Sky Medya ismini kullanıyor bu dolandırıcılar. Tabi ki gerçekte de, kağıt üstünde de böyle bir firma da olmayabilir. Araştırmaya devam ettiğimizde Sky Medya Havadan Görüntüleme Hizmetleri firmasına ulaşıyorsunuz ancak o firma da dolandırıcılar Sky Medya ismini kullandıkları için, muzdarip olmuşlar.

Google, Yandex, DuckDuckGo veya Baidu. Hiçbir arama motorundan bilgileriniz durduk yere silinmez ! Haftalarca aylarca hareket olmazsa, belki sıranız değişebilir ama yinede BİLGİLERİNİZ SİLİNMEZ !

Dikkatli olun, dolandırılmayın !

Not: Dolandırıcı olduğunu düşündüğünüz kişiler cep telefonu yada sabit hattan aradığında benim gibi ses kaydı almayı unutmayın. Şikayetçi olduğunuzda mahkemede delil olarak işe yarayacaktır !


Son Dakika: İzmir’de dolandırıcıların yeni yöntemi ‘pes’ dedirtti! ‘Google’dan arıyoruz’ diyerek 3 milyon TL toplamışlar

https://www.mynet.com/son-dakika-izmir-de-dolandiricilarin-yeni-yontemi-pes-dedirtti-google-dan-ariyoruz-diyerek-3-milyon-tl-toplamislar-110106894775