Posavis yeni ama çok fazla gündeme gelen bir firma. Çünkü, saadet zinciri mantığı ile zincire yeni halkalar eklemek ve hızla yayılmak için Beyaz Show’dan Kurtlar Vadisine kadar bir çok yere reklam veriyorlar. Çünkü Kaz gelecek yerden Tavuk esirgemiyorlar. Reklam İzle Kazan, Alışveriş Yap Kazan, 5-10-20 TL Ücret ile Ücretsiz Görüşün Kazanın gibi Android uygulamalar ile para kazanma vaadleri olan bir firma. Normalde güzel bir fikir ürünü reklam izle kazan mantığı. Ancak olayın çirkinliği çalışma şekillerinde başlıyor. BİZE ÜYE GETİRİN, GETİRDİĞİNİZ ÜYENİN SATTIKLARINDAN DA KAZANIN, SONRA ONUN GETİRDİĞİ ÜYENİN SATTIKLARINDAN DA KAZANIN vs. vs… Klasik Saadet Zinciri Mantığı yani.

Tanıtımda kendilerinin teknoloji firması olduklarını belirterek, kısa zamanda zengin olabilirsiniz diyerek, Google, Facebook, WhatsApp gibi ÜCRETSİZ hizmet veren firmaları anlatıyorlar ama sizden Gani Gani ÜCRET İSTİYORLAR.

Posavis, kendi geliştirdiği ReklamİzleKazan, AlışverişYapKazan gibi toplam 4 uygulamanın yüklü olduğu Çin Malı Trink marka 150 liralık tableti, size 600 TL ye satıyorlar. Yani reklam izleyerek para kazanacaksınız dedikleri uygulamayı ve diğerlerini size 400 TLye satmış oluyorlar.

Ayrıca posavis’e 3.000 TL ödeyerek, bayimiz olabilirsiniz, distiribütör adıyla da, sizde bu tableti satma işine girebilirsiniz diyorlar. Tabi 3000 Tl çok para. Ama 3 saat boyunca uzun uzun vaadedilen aylık 200 liradan başlayıp 5 yıl sonra en az asgari bir maaş kadar para kazanabileceksiniz denilerek, bol para kazanacaksınız vaadlerinin finalinde yine Çin Malı 2 telefon hediye! edilince balıklama atlıyorsunuz.

Ama çok uzun zaman geçmeden, pişmanlık kapınızı çalıyor…

Başka bir vaad ise, reklam izleme yazılımı yüklü tabletin 600 Liralık ücretini hemen ödemiyorsunuz. Aylık 14 lira AİDAT ödüyorsunuz. Bu 14 Liranın 7 lirası PosAvis’e gidiyor, diğer 7 lirası da sizi üye yapan kişiye !!!

Eğer yakın arkadaşlarınızdan birileri sizi sisteme üye yapmak için tatlı tatlı diller döküyorsa, bilin ki aylık en az 7 liranıza göz diktiği içindir… Tabi siz başkasını sisteme kaydederseniz, siz de kaydettiğiniz kişinin 7 lirasını alıyorsunuz. Sizi üye yapan o 7 liradan da pay alıyor vs. Zincir bu şekilde uzayıp gidiyor.

Sizi POS olarak gören arkadaşlarınızdan uzak durmanızı tavsiye ederim.

posavis-saadet-zinciri-sema-2

Yukarıda “Diğer kollar” kısmında, çevrelerine arkadaşlık hatırını kullanarak zincire dahil edilen kişilerin aylık 7 liralarını alan bir BAYİ ! 7 x 14 = 98 TL aylık kazancı olduğunu gösteriyor !!! Sonra sizin üye yaptıklarınız başkalarını üye yaptıkça onlardan da 8 x 14 = 112 TL kazanıyorsnuz denilerek SAADET ZİNCİRİnin çalışma prensibi belirtiliyor…

Posavis Saadet Zincirinde, kişileri sisteme üye yaptıkça puan kazanıyorsunuz. Ve bu puanlar ile daha çok kişinin parasını aldıkça, daha da yukarılara tırmanıyorsunuz ve ÇOK AMA ÇOK ZENGİN OLUYORSUNUZ diyerek sizi Saadet Zincirine katmak, sizi de HALKA yaptıktan sonra, verdiğiniz paraları çevrenizden ÇIKARTMAK için SAADET PİRAMİDİNİ GÖSTERİYORLAR…

posavis-saadet-zinciri-sema-1

Evet İnsanları hangi vaatlerle, PARA VEREN, PARA TOPLAYIP ONLARA TESLİM EDEN HALKALAR yapmaya çalıştıklarını açık bir şekilde görüyorsunuz.

PARA KAPTIRIP, KAPTIRDIĞI PARAYI BAŞKALARINDAN ÇIKARMAK İÇİN UĞRAŞANLARI, internette POSAVİS İŞ İLANI, POSAVİS ELEMAN İLANI, POSAVİS BAYİSİ OLUN gibi söylemlerle birilerini kendi elleriyle HALKA yapmak için çabalayanları rahatça görebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi yukarıdaki şemada kendini TÜRKİYE BAŞKANI olarak tanıtan Bedirhan Töre, aylık kazancını 200.000 TL, şirket başkanı olan Posavis başkanı Yasin Kılıç’ı 350.000 TL kazanıyor olarak belirtmiş.

Aklımda haliyle şu sorular var…

Peki bu adamlar, bu zincir içinde ayda kaç milyon lira çeviriyorlar da, kaç lira vergi veriyorlar ?

Kaç tane (sözde) bayileri aracılığıyla kaç kişiden para topluyorlar ? Sözde bayilerin Maliye’de kaydı var mı ?

Kayıtsız dönen paranın toplam miktarı kaç milyon lira ?

Ödenmeyen vergiler yüzünden, devletin yıllık ne kadar zararı oluşuyor ?

Yukarıdaki sorulara devlet yetkilileri cevap verebilecek mi acaba ?

NOT: Normal olarak, standart satış yöntemleri ile çalışsalarmış, belki umut vaadeden bir fikir ve uygulama olurmuş, Ama seçtikleri çalışma yöntemi, saadet zinciri yada network marketing denilen yöntem olunca, işin geneli çirkinleşiyor. İnşallah, Devlet Yetkilileri bu tür sözde satış ve üyelik yöntemlerini toptan yasaklarlar !

Hakimler, savcılar ve bu tür işlerden dilekçe ile şikayetçi olması gereken bizler, gereken tepkiyi göstermeli, adalet için çalışmalı, Bu Tür kolay kazanç vaadederek yapılan YASAL işlerin aslında İLLEGAL olduğunu milletvekillerine hatırlatmalı, gerekli kanunların çıkartılması için çaba göstermeliyiz…
.
.
.


.
.
.
.
.
.