Malum olduğu üzere Korona Salgını ile birlikte yüzlerce fırsatçı insanlar Ağız Maskesi, Kolonya, Eldiven ve hatta Makarna konusunda fırsatçılık yaptılar. 55 lira olan Ağız Maskesi 350 liraya, 10 lira olan Kolonya 35 liraya, 3 liralık Makarna 13 liraya satılmaya çalışıldı. Çok şükür ki, işini iyi bir şekilde yapmaya çalışan devlet yetkilileri var da, bu fırsatçılara Dur dediler. Firma başına 10.000 lira 100.000 lira arasında cezalar kesildi.

Sizler de gördüğünüz, bildiğiniz fırsatçıları Alo 170 Maliye hattına şikayet edebilirsiniz.

Ancak başka bir fırsatçılık Ağız Maskelerinde dönmeye devam ediyor:

Siyah Maske

Normal Ağız maskelerine karşı daha güzel göründüğü ve Yıkanabilir olduğundan, tercih edilmesi için çaba gösterenler, gerçekleri sizden saklıyorlar.

Siyah Maske Virüslere karşı Korur mu ?

Siyah Maske, yalnızca SİGARA DUMANI, TOZ ve ÇİÇEK POLENİ gibi toz tanelerine karşı etkilidir. Ancak virüslere karşı etkisizdir. Çünkü Virüsler Siyah Maskeden rahatlıkla geçebilecek küçüklüktedir.

Koronaya Karşı Hangi Maskeler Tercih Edilmeli ?

Öncelikle artık ülkemizde maske satışı yasaklandığı için herhangibir platformdan bunu temin edemezsiniz.

N95 Maske

N95 standardındaki maskeler ismini virüs partiküllerinin geçişini %95 oranında kesme başarısından dolayı almaktadır. Çeşitli sektörlerde çalışan ve partiküllere maruz kalan kişiler için üretilen maskelerdir. Bu standarttaki maskeler, virüs bulaşmasını ciddi oranda engellemeye sahiptir.

FFP2 Maske

FFP2 Standardı daha çok kimyasal tozlardan ile belirli bir düzeye kadar salgın hastalıklardan korumanın başladığı standarttır. Korona virüse karşı etkin olabilmesi için kullanılacak maskelerin en az bu düzeyde olması önerilmektedir. Bu maskeler ventilli ya da ventilsiz olarak üretilir, Ventilli olan maskelerde bir hava tıpası bulunur ve hava almayı kolaylaştıran bir kullanım sağlar.

FFP3 Maske

FFP3 standardındaki maskelerin Korona tipi virüs salgınlarda en etkili maske tipi olduğu bilinmektedir. Daha önceki yaşanan virüs salgınlarında başarısı kanıtlanmıştır.

Siyah Maske (FFP1 Maske)

Virüslere karşı değil, tozlara karşı koruma sağlar. Daha çok solunum zorluğu çeken ve tozdan izole olması gereken kişiler için tavsiye edilmektedir.

Bu yüzden Kandırılmayın, Kendinizi Kandırmayın !

.
.
.


.
.
.
.
.
.

.